Габрово очаква своите официални гости за кулминацията на Националното честване

Габрово очаква своите официални гости за кулминацията на Националното честване

Габрово очаква своите официални гости за кулминацията на Националното честване, посветено на 136-та година от шипченските боеве. Първите мъже в държавата – Президентът на Република България и Председателят на Народното събрание потвърдиха участието си в тържествата на 23 и 24 август. Очаква се в навечерието на кулминацията на Честванията в Габрово да пристигне Председателят на Народното събрание Михаил Миков, който ще бъде и най-високият гост по време на тържествената заря-проверка вечерта на 23 август. Към него ще се присъедини и Вицепремиерът Даниела Бобева, Кметът на община Габрово, Генералният консул на Руската федерация в Русе, Посланикът на Беларус в България, народни представители от региона, Областният управител на Габрово, представителите на президентската институция в лицето на Секретарят на президента по развитие на регионите и инфраструктурата и Съветника по култура, духовно развитие и национална идентичност, Командирът на националната гвардейска част, Председателят и заместник-председателят на Държавна агенция „Архиви“, както и областни и заместник областни управители от страната и кметове на съседни общини, общински съветници, ръководители на териториални структури и гости.

На 24 август в тържественото отбелязване на 136-та година от епичните боеве при връх Шипка ще участва Президентът на Република България Росен Плевнелиев, под чиито патронаж се провежда Националното честване Шипченска епопея. Президентът ще се включи в официалната церемония на самия връх, като преди това ще се присъедини към походниците от Соколския манастир и заедно с тях и останалите два туристически лъча ще изкачи стъпалата към Паметника на Свободата.

След церемонията по полагане на венци, всички гости ще станат съпричастни на възстановката на шипченските боеве, пресъздадена от НД „Традиция“.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар