Благодарим Ви, че станахте част от Шипченска епопея

За трета поредна година отбелязахме Националното Честване на Шипченската Епопея, което се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.
Днес, стотици от Вас минаха по пътеките, по които преди 136 години са били извозвани провизии за опълченците, сражаващи се на Върха , десетки от вас поднесоха цветя в знак на признателност към предците ни, хиляди притаиха дъх, вперили поглед в трибагреника под звуците на химна ни. Ето затова екипът на Шипченска епопея изказва благодарност на всички Вас, които станаха част от Националното честване, посветено на 136-та годишнина от епичните шипченски боеве. Благодарим на всички Вас, че бяхме заедно днес на връх Шипка, благодарим Ви, че ставаме все повече и повече с всяка изминала година – това ни изпълва с радост, но си даваме сметка, че води и до още повече отговорности.

Благодарим и на всички медии, които отразиха събитията и допринесоха за популяризирането на този свещен за нас – българите момент. Благодарим Ви, че направихте хиляди българи, които не успяха да бъдат днес с нас на Върха, съпричастни към случващото се там и оставаме с надежда, че ще бъдем заедно по време на Националното честване Шипченска епопея през 2014 година.

Нека заедно да поддържаме пламъка на историята ни вечно жив в сърцата ни и да не забравяме да го предаваме на поколенията.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар