„Дестинация Шипка“ за 27 август

Обичате дългите разходки и чистия планински въздух, обичате да се наслаждавате на природата, е, не сте от туристите с екипировки и не изкачвате скални масиви, затова ви предлагаме „дестинация Шипка“.
За поредна година в организацията на Националното честване „Шипченска епопея” се включва Ротари клуб – Габрово, които организират три туристически похода до връх Шипка. Походите са с продължителност около 3 часа и средна трудност. „Минава се през вълшебни местенца, откриват се чудни гледки” – споделят онези, които вече няколко години предпочитат да извървят маршрута до Шипка, за да се включат в тържествата, посветени на Шипченската епопея през август. Интересът не намалява, дори напротив, по-издръжливите тази година ще стартират от Стара Загора и планират да се влеят на 27 август в лъча от гр. Шипка.
Всеки от вас, който има желание да стане част от Националното честване и да измине маршрута, по който са минавали габровските опълченци, може да го направи на 27 август 2016 г.
Осигурени са два безплатни автобуса за походите, които да извозят желаещите до Соколски манастир и до м. Узана. Автобусите ще тръгнат от пл. Възраждане съответно в 8:00 часа и 7:30 часа.
Подробност около организацията на походите и тяхното описание, както и цялата програма за честванията може да следите на интернет страницата на Шипченска епопея www.shipka.org, както и на страницата й във социалната мрежа Фейсбук.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар