Представители на институции се срещнаха на Шипка, за да обсъдят организационни въпроси за тържествата

„Създадена е добра координация между институциите за мероприятията на 27 август, времето ще бъде прекрасно и вярваме, че хората, които ще споделят с нас празника на този паметен връх ще успеят да почувстват свободата. Това е нашият акцент!” – сподели областният управител на Габрово Николай Сираков след проведената работна среща днес на връх Шипка. Там, заедно с неговия колега от Стара Загора инж. Георги Ранов, представители на МВР от Габрово и Казанлък, на община Габрово и НПМ „Шипка – Бузлуджа” обсъдиха в детайли програмата за тържествата на 27 август, с които ще отбележим 139-та годишнина от Шипченската епопея и съпътстващата организация.
Мероприятията стартират в 9:30 часа със състезание по изкачване на стълбите към Паметника на свободата и състезание по ориентиране. Много живи картини от патриотични сдружения ще радват посетителите на Върха през целия ден. Ще бъдат организирани фотоателиета и различни други изненади, които не фигурират в официалната програма.
На 27 август проходът Шипка ще бъде затворен за движение, а информация за времевия график ще бъде обявена своевремено. За всички, които искат да са качат за тържествата с автобус – организаторите са предвидили такива, които ще започнат извозване за връх Шипка в 9:00 часа, а от върха за Габрово в 16:00 часа. Цената на двупосочния билет е 2 лева. Автобусите за туристическите походи до Соколски манастир и м.Узана са безплатни. Оорганизиран автобусен транспорт ще има и от общините Стара Загора и Казанлък.
Повече информация за всяко едно от мероприятията, както и за въпроси относно организацията може да следите в интернет сайта на Шипченската епопея www.shipka.org или на страницата на честването в социалната мрежа facebook.
Цялата програма моеж да видите тук http://shipka.org/programa-2016/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар