ИЗЛОЖБА „ШИПКА – СИМВОЛ НА ВЪРХОВЕН УСТРЕМ КЪМ СВОБОДА” по съхранените документи в Държавен архив – Габрово

Държавен архив – Габрово представя изложбата „Шипка – символ на върховен устрем към свобода”, като част от проявите за Националното честване Шипченска епопея, което се провежда под патронажа на Президента на Република България.
В изложбата са подбрани картички отразяващи моменти от Руско-турската война и величавата Шипченска епопея; снимки на паметници на нашата признателност към подвига на героите „Шепата българи, които се биха на Шипка – българи дошли от всички земи, дето звучи българска реч – с тази вяра те победиха.”; снимки и документи на опълченци, провъзгласени за почетни граждани на Габрово.
Изложбата ще може да бъде разгледана през целия ден на 26 август пред сградата на Областната администрация, където ще бъде подредена, а при лошо време пред зала „Възраждане”.
Официалното й откриване ще се състои от 17:30 часа, а веднага след това от 18:00 часа всички поканени гости и граждани са добре дошли да се включат в шествие – преклонение, организирано за първи път в нашия град от НД „Традиция”, което ще премине под съпровода на Габровския духов оркестър.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар