Героизъм и саможертва в битката при Орлово гнездо – тази събота на връх Шипка

Над 200 членове на НД“Традиция“ от цялата страна и тази година ще пресъздадат пред погледите на хиляди хора основни моменти от героичните боеве при Орлово гнездо за отстояване на вр.Шипка.
„Акцентът във възстановката на 22 август ще бъде личното присъствие на всеки един от нас – участниците, защото така образите ще „оживеят“ в своята значимост и исторически важна роля за свободата на страната ни”, разказват членовете на дружеството.
Ентусиазъм, отговорност и национална принадлежност ще проличат във всички моменти на възстановката, тъй като НД“Традиция“ има за цел да покажа автентичността и реализма на униформите, оръжията, действията и образите. Всеки детайл от мероприятието е важен, всеки исторически миг е значим и всяка представена личност преминава през душата на участниците, така че събитието да оживее пред присъстващите, като ги прави свидетели на онези тежки дни на борба и героизъм, дни – изпълнени с хиляди човешки съдби.
Героите не са забравени! Събитията се помнят, разказват и пресъздават във всяка от възстановките на НД“Традиция“ , а в това всеки ще може да се увери, ако се качи на 22 август на връх Шипка.
Цялата програма на събитията на 22 август на връх Шипка и в Габрово може да прочетете тук

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар