„80 години Паметник на свободата” – изложба и юбилеен вестник

pokana-80Фотодокументалната изложба „80 години Паметник на свободата” беше представена в Художествената галерия в Казанлък.Експозицията, която ще остане 2 седмици в града, включва оригинални документи от фондовете институции, архивни снимки, вещи и предмети принадлежали на строителите и на архитектите на паметника. На 18 август изложбата ще бъде представена в Габрово, а през септември – в София. В столицата с експонати към нея ще се присъедини и Националният военно-исторически музей, в който се съхраняват златният венец, поднесен при откриването на Паметника на свободата, както и златният ключ, с който той е отключен от Негово величество Цар Борис Трети.

При откриването на изложбата в Казанлък беше представен и юбилеен вестник, посветен на годишнината. Изданието е от 16 страници, изцяло посветени на историята на монумента. Вестникът e в тираж 500 бр и ще се разпространява безплатно на откриването на изложбата в Габрово и София, както и по време на тържествата на Шипка на 23 август.

В Габрово изложбата ще гостува от 19 до 26 август в Регионалния исторически музей. Официалното й откриване и представянето на юбилейния вестник ще се състои на 21 август от 17 часа.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар