Работна среща с отговорниците по мероприятия

Председателят на Инициативния комитет на Националните чествания Мариян Костадинов проведе работна среща с отговорниците на мероприятията по Шипченската епопея.

Целта на срещата беше да се представи напредъка по организацията на всички мероприятия, планирани за периода 21-26 август, както и да се обсъдят възникнали трудности в процеса. По време на срещата беше представен готовия художествен проект на изложбата „Девически манастир – Свето благовещение”, която ще бъде ситуирана на мястото в градския парк, където някога е била светата обител. Бяха обсъдени двата конкурса – художествен и фотографски, които продължават да текат и към момента. Представена беше обобщена информация от инициативата „Осинови паметник”, която като резултат и снимков материал ще бъде поместена на сайта на Шипченска епопея.

Новият момент в програмата, който участниците дискутираха беше обявеното състезание по „Скоростно изкачване на стълбите към Националния храм- паметник Шипка”. Обсъден беше и самият регламент на състезанието.

В края на срещата Областният управител Мариян Костадинов представи етапа до който е стигнала неговата инициатива да се възстанови вечния огън на храм-паметника и да се изгради 22-метров пилон с националния флаг на Република България. По повод последното Костадинов обясни, че инвестиционния проект за пилона вече е депозиран в НИНКН. След като оттам получи становище и разрешително, следва да се издаде такова и от Община Казанлък преди да се премина към конкретни дейности по изграждането му. Очакванията са 22-метровия пилон с българския флаг да посрещне гостите за Шипченските тържества на върха.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар