На 21 август 2021 г. проходът „Шипка“ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ

Във връзка с предстоящото Национално честване „Шипченска епопея“ на 21 август 2021 г. информираме, че проходът „Шипка“ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ. Създадена е необходимата организация с органите на МВР, които ще следят за стриктно спазване на правилата за движение.

В съботния ден събитията започват от 11:00 часа, така че всеки, който има желание да присъства на тържествата, нека планира и предвиди достатъчно време за пътуване. В 9:30 часа от пл. „Възраждане“ в Габрово тръгва и организиран транспорт, цената на еднопосочния билет е 4,00 лв, на двупосочния – 6,00 лв., а след края на честването в 14:30 ч  започва извозване към Габрово.

 Ако сте любители на ходенето пеш, може да се включите и в туристическите походи до връх Шипка, организирани от Ротари клуб – Габрово, които предлагат три маршрута – от Соколски манастир, от м. Узана и от гр. Шипка. За изходната позиция, откъдето тръгват походите също има организиран транспорт – от пл. „Възраждане“ в 7:00 ч. за м. Узана /тръгване от хижа „Еделвайс“/, цена на билета 4,00 лв; в 7:30 ч. за Соколски манастир, цена – 2,00 лв.