„С поглед към Шипка“ – празнични инициативи за деца и възрастни на 21 август

Открии своето предизвикателство и се включи в празничните инициативи, които ще се проведат на 21 август 2018 г. в градинката с мечето. Проявите са част от прогрмата за тазгодишните тържества за Националното честване „Шипченската епопея“, което се провежда под паронажа на Президента на Република Българпия.  Под мотото „С поглед към Шипка“ организаторите от Областна администрация – Габрово в партньорство с Община Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, Дом на хумора и сатирата, доброволците от Център за работа с доброволци към Община Габрово, сдружение „Роден пъзел“ и школите по изкуство на габровските художнички Ема Вертерова и Елиза Ковачева канят всички деца и възрастни да дадат старт на тържествата, чиято кулминация ще бъде на 25 август.

Началото е 16:30 часа, а мястото е познатата на всички габровци градинка с мечето. Ако вашето дете обича да рисува или моделира, а защо не и вие с него, то тогава може да се включите в ателиетата по творчество. Ако сте добри в конструирането – ще имате на разположение конструктори, с които да покажите умения и да ни представите вашия поглед към Шипка. Оцветяване, рисуване върху камъчета или с тебешири, занимателни игри, подготвени от  доброволци, са предвидени дори и за най-малките посетители на парка.  За сръчните и наблюдателните е подготвено състезание по редене на пъзели. И ако си мислите, че това е детска игра ще останете изненадани. 6 отбора ще се състезават в подреждането на пъзели от 1000 части, предоставени от сдружение „Роден пъзел“. 16 деца от габровските детски градини ще участват в конкурс за най-добро рецетиране. Изборът на стихотворение е индивидуален, а акцентът трябва да е родината. Специално жури ще отличи най-добрите, а за всички ще има Грамота.

Представители на клуб „Традиция“ клон Трявна ще направят малък музей на открито, а всеки който има желание ще може да се снима, преобразен като опълченец с подходяща униформа. Различни награди очакват най-добрите от всички тези занимания. За финал на вечерта е предвидена прожекция на открито от 20:00 часа на филма „Епопеята на Шипка“, който е с рисувани картини от деца, а веднага след това историческият филм „Героите на Шипка“.

Всичко тези активности ще се случват в рамките на парка между Драматичен театър „Рачо Стоянов“ и Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“ на 21 август, вторник от 16:30 часа и всички вие може да станете част от тях и да бъдете съпричастни към Национално честване Шипченска епопея.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар