Николай Сираков: „Нека помним и почитаме героите, но да знаем, че начинът по който изживяваме днес Свободата, създава бъдещето за нашите деца!”

Областният управител на Габрово благодари на всички, които въпреки не до там приятното време почетоха годишнината от епичните боеве при шипченския проход. В обръщението си пред гостите по време на официалния коктейл Николай Сираков отново акцентира върху основната идея на тържествата – организирани от хората и за хората:

„Иска ми се заедно с Вас, представители на институции, фирми и неправителствени организации, да дадем възможност на хората да събудят в себе си патриотичния дух. Иска ми се обаче да изместим малко акцентът от битката, която се е водила на тази дата и да се фокусираме върху резултата за всички нас – свободата! Живеем в изключително динамично време, за съжаление осеяно с много насилие. Ако продължаваме да гледаме насилието и да се съсредоточаваме върху него – ние ще продължаваме да го възпроизвеждаме.

Тези дни разсъждавах върху това как се изпълват с клишета празниците, как героите са загинали за нашата свобода. Да! Но те дори не са подозирали че аз, ние ще се родим. Те са имали смелостта да пожелаят свободата за себе си. А какво означава свободата? Не са ли това възможностите и условията да реализираме себе си по най-добрия начин?! Те, героите, са имали тази смелост и са го направили, а резултатът – свободата – ние консумираме днес. Наша е отговорността какво правим с тази свобода, защото начинът по който я изживяваме днес, създава бъдещето за нашите деца!

Благодаря на всички онези, които оказаха сериозна подкрепа, за да се случи това честване по най-добрия начин. Преди всичко благодаря на община Габрово в лицето на кмета г-жа Таня Христова. Благодаря на фирмите, които ни подкрепиха финансово и които за съжаление не всички успяха да бъдат днес сред нас.”

В знак на признателност областният управител връчи плакет за особен принос в организацията на Националното честване Шипченска епопея на кмета на община Габрово и почетни знаци на представителите на фирмите – спонсори

Елви ООД,  СиБанк, Паралел ЕООД, Нетера АД, Майкрософт България АД, Сиела Норма АД, Технополис, СТС Инвест Холдинг АД, Мехатроника АД, Стемо ООД,  Импулс АД, Ротари Дистрикт 2482, Обществен дарителски фонд – Габрово

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар