Националният военен университет „Васил Левски” възстановява традицията дипломите на курсантите да се връчват на Шипка

Областният управител Николай Сираков ще бъде гост на тържественият ритуал по връчването на дипломите на курсантите и свидетелствата на кадетите от Випуск-2015 на Националния военен университет „Васил Левски”. Церемонията ще се състои на 21 юли 2015 г. от 12.30 часа на връх Шипка.

Преди тържественият акт на връчването на дипломите на връх Шипка, випускниците ще поставят венци пред Братската могила на загиналите руски воини и пред Паметника на падналите през войните в Дряново,а в град Габрово- пред Паметника на Васил Априлов и Паметника на загиналите във войните от 1912-1913 и 1915-1918 година.

Срещата пред Националната Апролвска гимназия е предвидена за 9:55 ч., по време на която ще бъде отличен най-добрия курсант от випуска.

Дипломи ще получат 79 курсанти, от 5 които са граждани на Социалистическа Република Виетнам. Свидетелства за професионална квалификация ще бъдат връчени на 44 кадети от Професионалния сержантски колеж.

12 курсанти завършват с диплом с отличие и ще получат грамоти Cum Laude. Ще се връчат награди и на изявени спортисти курсанти.

Випускът се нарича “Випуск-2015”. За новопроизведените офицери той е 137 по ред от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България и е седми за Професионалния сержантски колеж.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар