Националното честване провокира бизнеса и държавата да си сътрудничат на едно различно ниво, обединено от обща кауза

Шипченска епопея е една наследена през годините инициатива, която областната администрация продължава да реализира и днес. Националното честване провокира бизнеса и държавата да си сътрудничат на едно различно ниво, обединено от обща кауза – повече хора да преживеят историята от мястото на събитията.

Макар да е нетипична дейност за държавната администрация, организацията на подобно честване от национален мащаб, успя да събере различни структури на гражданското общество и да ги превърне в основен фактор за реализирането на мероприятията. Съмишлениците и в лицето на бизнеса с всяка година стават все по- инициативни и припознават различни събития от програмата. Макар началото да е поставено в областната администрация основният приоритет на екипа днес е привличането на повече партньори в лицето на неправителствени организации и фирми, защото само така ще се постигне целта– „национално честване за хората и организирано от хората, защото държавата това сме всички ние”. „Мисията ни като институция е да вдъхновяваме бизнеса и да правим така, че да му предоставяме възможности за развитие, било то и чрез тяхната социална ангажираност” – коментира Николай Сираков във връзка с организацията на шипченските тържества, които тази година ще са на 22 август.

Партньорството с бизнеса и НПО-секторът е нещо добро и трябва да се споделя и разпространява. Имено това е и номинацията на областния управител за „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”, с която кандидатства тази година за приза на Фондация за прозрачни регламенти. С това областният управител показва своята нагласа на добронамереност и партньорство към гражданското общество и бизнеса. „Диалог и съвместни инициативи в дългосрочно партньорство е това, което обединява усилията на всички ни за развитието на целия регион” – споделя още губернаторът на габровска област.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар