Конкурс за мултимедийна презентация на тема “80 ГОДИНИ ПАМЕТНИК НА СВОБОДАТА НА ВРЪХ ШИПКА”

До 5 юли ученици от 9 до 12 клас могат да участват в конкурс за мултимедийна презентация на тема “80 ГОДИНИ ПАМЕТНИК НА СВОБОДАТА НА ВРЪХ ШИПКА”. Конкурсът под мотото “ И ТОЗИ ПАМЕТНИК ГОЛЯМ, КРАСИВ, НАЙ-СВЕТЛИ ЧУВСТВА СА ГО ИЗГРАДИЛИ, ДА БЪДЕ ХРАМ НА ПОДВИГ ВЕЧНО ЖИВ! –от Златната книга на Паметника на свободата, юли 1935 г.” се организира във връзка с Националното честване Шипченска епопея, което се провежда от 21-26 август под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Целта, която си поставят организаторите е да се засили интереса на учениците към историята на България и към паметниците на културата; да се разкаже за най-българския паметник и въздействието му върху младото поколение; да се наблегне на уменията на учениците да презентират. Всяка презентация трябва да съдържа 12-20 слайда, които да съдържат кратки справки за исторически събития, станали на Шипченския проход, история на построяването на Паметника на свободата, откриване, тържества и годишнини. Могат да бъдат представени и лични моменти и преживявания – «Моят ден на Шипка». В слайдовете могат да се използват архивни снимки, факсимилета на документи, цитати, картини. Презентациите могат да съдържат анимации, видео, звуци, обръщения, послания, въпроси, музикални елементи или съпровод.

Допустими Презантационни системи са Microsoft Power Point, OpenOffice Presentation, Corel Presentation.

Конкурсът е индивидуален и презентациите следва да бъдат изработени самостоятелно от участниците. Задължително към всяка изпратена презентация трябва да бъдат приложени трите имена, възраст, телефон и адрес за контакти на участника.

Материалите ще бъдат оценявани от жури по следните критерии: Достоверност, автентичност, оригиналност и естетическо оформление на презентацията. Лична позиция. Езикова и стилистична култура

Участниците, класирали се на I, II и III място, както и отличените с поощрителни награди, ще бъдат обявени на сайта на Шипченска епопея www.shipka.gb.government.bg и на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа” http://www.shipkamuseum.org/

Тържественото награждаване ще се проведе в дните на Националното честване Шипченска епопея 21-26 август

Отличените в конкурса ще бъдат уведомени допълнително за мястото и часа на награждаването.

Целият статут на конкурса може да изтеглите тук

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар