Работна среща на връх Шипка

Областният управител на Габрово Николай Сираков проведе работна среща с част от организаторите на мероприятия по повод Националните чествания през месец август. На мястото на събитията представители на НПМ „Шипка – Бузлуджа”, клуб по спортно ориентиране „Узана”, национален съюз „Единиение” и областната администрация обсъдиха организационни въпроси, свързани с изложби, състезания и живи картини, които са част от програмата на тържествата за първи път. Заедно те посетиха и командния пункт на генерал Столетов и зимната войнишка землянка на връх Шипка, където тази година ще бъдат ситуирани различни мероприятия, пресъздаващи бита на сражаващите се опълченци.
Организаторите и тази година са подготвили богата програма от инициативи, във връзка с Националното честване Шипченска епопея, което се провежда под патронажа на Президента на Република България.
Цялата програма ще бъде представена официално от областния управител на Габрово и председател на инициативния комитет за честванията Николай Сираков на 14 юли в 11 часа.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар